Plijadur
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Le Deal du moment : -14%
Apple MacBook Air (2020) 13,3″ Puce Apple M1 ...
Voir le deal
799 €

Atelier en breton du 24 janvier 2014

Aller en bas

Atelier en breton du 24 janvier 2014 Empty Atelier en breton du 24 janvier 2014

Message par Admin Mar 27 Jan - 15:21

Voici les recettes faites lors de l'atelier en breton. Par contre, les recettes aussi sont en breton! Ceux qui le souhaitent pourront les avoir en français. On avait fait des rillettes de maquereau, un poisson en croûte de sel avec des légumes et du riz pilaf, et une galette des rois (sans fève!).


Rilhetez-pesk mod Claire (4 den)

• 2 vouestad brezhili natur
• 1 bodad dienn soja « lactofermentée »
• 1 chalotezenn troc’het bihan tout
• Louzoù-kegin diskolpet
• 2 loaiad sitroñs (tamm-pe-damm)
• Holenn ha pebr

Frikañ an dienn gant 1 vouestad brezhili. Troc’hañ ar vouestad all, ha mesklan tout asambles. Setu tout!!


Braog e kreun-holenn gant legumaj a bep seurt ha riz pilav (4 den)

• 1 vraog a-bezh disbouelet ha gant ar skantenn
• 600g holenn (tamm-pe-damm)
• 1 vi

Naetaat ar pesk (e-barzh ivez). Mesklañ an holenn gant ar vi. Lakaat an drede (1/3) deus ar mesklaj war pladenn ar forn pe en ur blad. Lakaat ar pesk, ha goleiñ anezhañ gant peurrest an holenn.
Poazhañ e-pad tro-dro 30 munutenn gant 200°.

• Eoul olivez
• Legumaj eus ar mare
• 1 pakad dienn kerc’h (pe soja)
• 1 loaiad bihan sezv
• Louzoù-kegin
• Ha m’ho peus c’hoant spisoù

Troc’hañ al legumaj. Lakaat an eoul da dommañ (hag ouzhpennñ ar spisoù betek ma c’hwezhfe mat). Poazhañ al legumaj. Er fin tout, ouzhpennañ an dienn, ar sezv hag al louzoù-kegin. Lakaat holenn ha pebr.

• Eoul olivez
• 1 ognon troc’het bihan
• 1 tasad leun-choug riz
• 2 tasad ½ bouilhoñs
• Holenn ha pebr

Lakaat an eoul da dommañ ha poazhañ an ognon war dan bihan. Paz eo poazh ouzhpennañ ar riz, mesklañ ha lezel e-pad 2 vunutenn. Ouzhpennañ ar bouilhoñs hag ar pebr, ha poazhañ trankilig gant ar golo, hep mesklañ, e-pad 10 munutenn (betek ar riz no evet ar bouilhoñs). Ouzhpennañ holenn maz eo ret.


Gwastell ar rouaned

• 2 toaz follennet
• 6 berenn (pe : 1 pe 2 vouestad per)
• 70g chokolad e tammoù bihan (pe muio’ch m’ho peus c’hoant, c’hwi begoù lipous!)
• 100g sukr
• 125g poultrenn alamandez
• 3 vioù
• 2 loaiad bras eoul
• 1 meudad holenn
• 1 favenn

Tommañ ar forn gant 200°. Dirollañ an toaz war ur blad-tartezenn.
Mesklañ 2 vioù + 1 gwenn-vi gant ar sukr, ar boultrenn alamandez, an holenn hag an eoul. Lakaat ar mesklaj war an toaz. Ouzhpennañ ar per hag ar chokolad. Arabat disoñj ar favenn!
Goloiñ gant an eil toaz. Ledañ ar melenn-vi a chom warnei.
Poazhañ evit 30 munutenn gant 200°.

Admin
Admin

Messages : 18
Date d'inscription : 12/09/2014

https://plijadur.kanak.fr

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum